Op één knie gaan met de perfecte verlovingsring

Ga je binnenkort een aanzoek doen en vind je voor jouw aanstaande alleen de allermooiste ring goed genoeg? Verras je aanstaande met een unieke ambachtelijke ring die volledig op maat gemaakt is. Bij B in Amsterdam kun je jouw eigen ontwerp aanleveren of kun je samen met de goudsmid een prachtige verlovingsring voor je partner ontwerpen. Wij vertalen jullie liefdesverhaal in goud.

 • Unieke verlovingsring met je eigen ontwerp
 • Onder meer witgouden en gouden verlovingsringen
 • Ringen voor mannen en vrouwen

Om jouw zelfontworpen verlovingsring te bespreken kun je contact opnemen met B in Amsterdam.

Diamant slijpvormen

Nadat je de diamant hebt gekozen die je het allermooist vindt, kun je kiezen tussen verschillende slijpvormen. Raak geïnspireerd door de volgende vormen:

 • Briljant: de klassieke ronde diamant is de bekendste slijpvorm.
 • Princess: de maximale schittering met een vierkante vorm.
 • Cushion: kussenvormige diamant met grote facetten en afgeronde hoeken.
 • Marquise: een ovaal met puntige uiteinden. Hierdoor lijkt de diamant groter dan andere modellen met hetzelfde gewicht.

Witgouden verlovingsring

Van oorsprong zijn de meeste verlovings- en trouwringen gemaakt van geelgoud. Maar moderne verlovingsringen kunnen ook prachtig eruit zien wanneer ze zijn gemaakt van witgoud. Het goud krijgt zijn witte kleur door de toevoeging van palladium. Het goudgehalte (karaat) blijft hetzelfde.

Welke maat verlovingsring?

Je wilt jouw geliefde verrassen met een verlovingsring en hebt het perfecte aanzoek gepland. Maar hoe kom je achter de ringmaat, zonder dat hij of zij weet dat je op zoek bent naar een ring? Er zijn een paar methodes om de ringmaat van jouw partner uit te zoeken:

 • Neem een ring van je partner mee naar de goudsmid
 • Meet de binnenmaat van een ring van je geliefde op: met een liniaal meet je de diameter.
 • Meet de omtrek van de ring door een touwtje of stukje lint in de ring te leggen en deze vervolgens langs een liniaal te leggen.
 • Pas de ring van je partner en meet tot waar deze komt op jouw eigen vinger.

Het is belangrijk dat je de maat zo precies mogelijk meet, zodat de goudsmid een passende ring kan maken.

Van verloving naar trouwring

Zodra je in het huwelijksbootje stapt, wordt de verlovingsring vervangen door een trouwring. Ook de trouwring kun je zelf ontwerpen en door ons laten maken. Bel B in Amsterdam en bespreek jouw creatieve ideeën.

Maak een afspraak bij B

Bij een bijzonder huwelijksaanzoek hoort een speciale verlovingsring. Benieuwd naar de mogelijkheden van het op maat laten maken van de ideale verlovingsring? Maak dan een afspraak en kom langs in het atelier van B in Amsterdam. Bel 06 414 654 35 of stuur een bericht.

B Beautiful

2,839.00

B Curious

3,750.00

B Brave

4,032.50

Bekijk meer sieraden

Shop sieraden online of bezoek het atelier van B in Amsterdam.

Vraag een adviesgesprek aan met Barbara van Schajik om de mogelijkheden voor jouw sieraad te bespreken. Als ervaren goudsmid maakt zij een ontwerp van een sieraad waar je gelukkig van wordt. Bel 06 414 65435 of vul het contactformulier in.